Rosa Bonheur sur Seine

Oké, even serieus. In Parijs is heel veel kut. Maar terrassen maakt heel veel goed. Nu heb je weinig zin om 184 euro voor een wijntje in de meest toeristische plek evah neer te tellen (nee mensen, Place du Tertre is al honderd jaar niet charmant meer), maar om nu tussen de racailles naast Gare du Nord te zitten is ook weer zoiets (want: selfies). NOU, ik heb de oplossing heur. Ssjt.

Kijk, in Parijs wonen – of er gewoon een weekendje zijn – biedt dus heel veel mogelijkheden om ontzettend op te scheppen op social media. Het enige wat je hoeft te doen is een fotogeniek plekje in de stad opzoeken om vervolgens heel nonchalant weg te kijken maar dan wel net zo dat de Eiffeltoren er herkenbaar op staat. Peanuts, oftewel cacahuètes. Maar als DE foto gemaakt is en het WWW op gaat, word je ineens geconfronteerd met de echte wereld en let’s visage it, die is het merendeel van Parijs helemaal niet zo leuk.

Tot je Rosa Bonheur hebt ontdekt.

Ik hoor het je denken: ‘Rosa QUI?!’ Nou, Rosa Bonheur dus.

De feiten:
Rosa Bonheur was een Franse schilderes uit de negentiende eeuw die heel veel dieren schilderde #lovedieren
Rosa B. (voor mij) wordt beschouwd als een voorloper van het feminisme #staatopwikipedia
Bonheur betekent geluk #whatsinaname

Tot zover de biografie. Op dit moment kan ik het beste de website van Rosa Bonheur het werk laten doen:

Le Rosa Bonheur et Le Rosa Bonheur sur Seine sont des guinguettes parisiennes où l’esprit de la Camargue règne en fête. Des endroits où il fait bon vivre et où se mêlent gens, genres et vent de liberté. L’une dans le parc des Buttes Chaumont, l’autre en berge de Seine, toutes deux modernes et joyeusement accueillantes.

Vrij vertaald:

Rosa Bonheur is een supergezellig kroegje in een keimooi park in Parijs waar je heel gezellig kunt doen zonder pretentieuze Parijzenaren en de tweede vestiging Rosa Bonheur aan de Seine doet chic met een SUPERmooie achtergrond bij de Pont Alexandre.

Vrij vertaald:

Rosa Bonheur heeft superlekkere tapenade en flessen huisrosé en een pizza-oven en je kunt tegelijkertijd hip doen en een leuke avond hebben.

Vrij vertaald:

ROSA BONHEUR IS DE SHIT

En dat is alles wat ik daarover te zeggen heb. Koop wel een biertje voor me als je me spot. Had de echte Rosa ook gedaan.

 

Foto: Rosa Bonheur ©

Advertenties

3 gedachtes over “Rosa Bonheur sur Seine

  1. HansR zegt:

    Alles gelezen op een druilerige zondagochtend in het zuiden van Frankrijk en ik kreeg zowaar een glimlach op het gezicht. Volhouden en veelschrijver worden. Ik glimlach 🙂
    (kom hier via nederlanders.fr)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s