Schaatsen op het dak van Parijs

Tour Montparnasse heeft een minderwaardigheidscomplex. Zou ik ook hebben, als iedereen in de stad je haat omdat je er nu eenmaal anders uit ziet. Hoe krijgt een buitenbeentje toch z’n kinderfeestje vol? Juist:met shiny lokkertjes.

Laat ik om te beginnen even melden dat ik Tour Montparnasse (TM) best wel zielig vind. Sta je daar maar de hele tijd een beetje hoog te wezen, terwijl iedereen gezellig met de lift naar het puntje van de Eiffeltoren gaat. In de recordboekjes word je niet genoemd want er zijn hogere gebouwen dan jij in de stad, iedereen keert z’n rug naar je toe en elke stadsgids vertelt de toeristen hoe misplaatst je bent. Iedereen vindt je zelfs ZO lelijk, dat de wet is aangepast om nog zo’n gedrocht als jij in de wereld te voorkomen. Serieus. Lees die zin nog een keer. Moet je je voorstellen dat je dat overkomt. Jezus.

Het is dus helemaal niet zo gek dat TM erbij wil horen. Net als de andere monumenten in Parijs heeft ‘ie daarom lichtjes laten installeren en hij vertelt aan iedereen die het maar horen wil dat ‘ie het mooiste uitzicht biedt op Parijs. Ik heb me laten influisteren dat dat is omdat dat de enige plek is waar je TM’s gueule niet hoeft te zien, maar ik wil liever niet dat TM dat hoort, want dat vind ik zielig.

Het nieuwste make-uppie van TM is een schaatsbaan. De eerste punten zijn al gescoord, want die van de Eiffeltoren was maar op 57 meter hoog en die van TM is op 210 meter hoog! Ha, lekker puh. Daarnaast beschikt TM ook nog eens over een curlingbaan. Pardon? Ja, echt, een curlingbaan. Volgens de Nederlandse Curling Bond krijgt iedereen een glimlach van curling. Daar zal het ongetwijfeld iets mee te maken hebben, denk ik. En als je op de foto hierboven kijkt zie je dus de schaatsbaan op 210 meter hoogte, met allemaal kerstbomen eromheen (waarom is me een mysterie voor een schaatsbaan die opent in februari) en een paar mensen erop die dus HEEL erg moeten glimlachen door de curlingbanen, en daar in de verte zie je de Eiffeltoren vol afgunst kijken en het Champs de Mars ervoor is gewoon helemaal leeg! HA! I see what you’re doing, TM.

Anyway, om TM te laten voelen dat we van hem houden ondanks het feit dat ‘ie anders is dan de rest, roep ik iedereen op om te gaan schaatsen – of te gaan… curlen? – voor 15 maart 2017. Dat heeft overigens niets met de verkiezingen te maken. Na die tijd geven vier woorden luttele woorden genoeg reden om Tour Montparnasse automatisch cool te kunnen vinden:

2001: A Space Odyssey.

 

tourmontparnasse

Vakantiekiekje in Parijs

*Hoofdfoto: Tour Montparnasse©

Advertenties

2 gedachtes over “Schaatsen op het dak van Parijs

 1. Mia zegt:

  Hoi!

  Haha ik heb echt moeten lachen,je schrijft super leuk!
  Ik ben een stadsgids in Parijs en ik vertel juist de toeristen dat TM the place to be is voor mooie foto’s! Dus er is nog hoop voor TM 😉

  Groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s