La Commune

Soms moet je je in een wereldstad even buiten de gebaande paden wagen. Een ander wijkje opzoeken, waar je anders niet zo snel komt. En in plaats van uit een glas, uit een grote kom drinken.

Ik wist ooit immers ook niet van het bestaan van deze tent af – en nu besef ik wat een gemis dat in mijn leven is geweest.  Vanuit Boulevard de Belleville – in de gezellige multicultiwijk Belleville – stap je zo Jamaica binnen. Geloof me, ik kan het weten.

Je gaat zitten op een terras vol groene planten en comfortabele fauteuils, luisterend naar reggae, terwijl je het oogstrelende punch-menukaartje bewondert met al je favoriete fruit en likeuren (ja, ik ben subjectief), uit de mooiste Franse Carribische eilanden. In deze tent deel je de liefde, dus bestel je samen. Even ruzie maken, maar dan extra genieten.

Als je grote saladekom met het kleurrijke drankje van je keuze arriveert, voelt het wellicht nog wat raar om je cocktail  als hete soep op te scheppen – maar na het eerste glas is die barricade snel overwonnen. Te snel gedronken? Vraag dan nog van dat lekkere water met komkommer erin. Krijg je er gratis bij. En dan… Tijd voor de tweede! I love.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s